15 години Битола е дом на Француската Алијанса

0
421

Канцеларијата на Француската алијанса во Битола  одбележа 15 години постоење од своето постоење.

-Досега канцеларијата на Француската алијанса имала соработки со различни инстутуции и не би биле тука без поддршката на Француската Амбасад. Направивме голем чекотр со Франкофонијата , и во иднина ќе се стремиме за уште поголеми достигнувања, изјави аАролина Потел Златевска , директотр на Француската Алијанса во Битола

-Ова е една од најстарите институции во Р.Македонија, 15 години е бројка која не треба да се занемари . Имаме 150 учесници во една сесија и само да додадам Нека живее Француската Алијанса и нека живее Францускиот јазик, изјави Лоренс Оер Амбасадор на Р.Франција во Р.Македонија