1614 возила конторлирани изминатава седмица

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Од 29 јуни до 05 јули полицијата при СВР Битола исконторлирала вкупно 1614 возила, а констатирала 375 прекршоци

Во 26-случаи е констатирано присуство на алкохол кај возачите,
48-случаи на управување на возило без возачка дозвола
36-нерегистрирани или со измината важност
7-технички неисправни возила
22-некористење сигурносен појас
10-користење на мобилен телефон при возење
1-недавање првенство на минување на пешаци
7-прекршоци што ги чинат пешаците
2-поминувања на црвено светло
11-престигнувања
21- учесници писмено опоменати
99-останати прекршоци по законот за безбедност на сообраќајот на патиштата.
Во текот на седмицата на територијата на СВР-Битола се случени вкупно 9-сообраќајни незгоди .
Само за време на викендот на подрачјето на Полициска станица-Битола при регионална акциска контрола за управување возило под дејство на алкохол, кај исконтролирани 73 возаци, утврдено е присуство на алкохол кај 17 лица, на 15 возачи им е времено одземена возачката дозвола и издадени се 17 налози за наплата на глоба.Секторот знајави дека ќе продолжи со активни засилени мерки на редовни и вонредни контроли за откривање на прекршоци од областа на сообраќајот како и нивно санкционирање.
Share.