20 години Солза и смеа Битола

0
1509

Театарот Солза и смеа оваа година одбележува јубилеј 20 години постоење.Се започна во 1996 година кога група на ентузијасти го оформија на почеток,ова театарско здружение.
Од тогаш до денес снимија голем број скечеви за Тера телевизија,подготвија голем број на претстави.
Гостуваа низ скоро сите градови низ Македонија а сепак каде и да одат, кога ќе се вратат ги чека нивната битолска публика.Тука е и гостувањето во Австралија,а уште една посета таму ги очекува во почетокот на февруари.Но пред да заминат, на битолската публика ќе и ја подарат претставата Аудиција.Повеќе за ова од разговорот со Александар Димитровски, во продолжение,а другите членови на Солза и смеа во наредните изданија на Ритамот на градот.