26 починати, меѓу нив и 23 годишно лице

Министерството за здравство соопшти дека пријавени се 26 починати лица: 6 починати лица од Скопје (77г, 63г, 58г, 57г, 52г, 47г,), по 5  починати лица од Тетово (74г, 73г, 68г, 67г и 62г), по 3 починати лица од Гостивар (82г, 55г и 52г)  и Куманово (84г, 71г и 65г) , по 2 починати лица од Кичево (78г и 68г) и Струга (76г и 45г) и по едно починато лице од Крива Паланка (23г) ,Струмица (73г) ,Штип (67г) ,Охрид (84г) и Прилеп (83г).
Од пријавените лица 20 се починати во болнички услови, а 6 од пријавените лица се починати во домашни услови.
Сподели