28 издание на Камера 300

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Годинава 28 издание на Интернационалниот фестивал на аматерскиот документарен филм Камера 300 видоизменет заради актуелната ситуација со коронавирусот.

Доделувањето на наградите и проекцијата на филмовите вечерва преку програмата на Тера Телевизија, а за овој фестивал разговаравме со Стефан Хаџиантоновски претседател на Кино видео клубот Студио Милтон Манаки.

Фестивалот финансиски е помогнат од Агенцијата за филм на Република С. Македонија и Општина Битола.

Share.