3.000 бегалци сакаат да влезат во Македонија, уште толку има од грчка страна

0
649

Повеќе од 3.000 бегалци, главно од Сирија, во моментов се во меѓуграничниот простор меѓу Грција и Македонија и бараат да влезат во земјава. Големи полициски сили се обидуваат да ја контролираат ситуацијата. Илјадници бегалци се во Грција и чекаат да влезат во Македонија. Ситуацијата е пеколна, пишува МКД.МК

mkd-210907

Сообраќајот на меѓународната пруга Солун-Скопје е блокиран. Над Гевгелија од утрово лета и еден полициски хеликоптер.