300 работи триста

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во рамки на овогодинешното издание на Бит – фест а во организација на кафе – бар „Радост“ по шести пат се огранизира настанот со наслов „300 работи триста“ чија идеа е подигање на свеста кај сограѓаните за создавање на подобро општество. Оваа година одлучивме фестивалот да не е само на една физичка локација туку да биде поместен во свеста кај луѓето. Истакна Трајковски

Во фестивалската програма беше презентацијата на филмски сценарија – Записник 006, изложбата Магента на Илија Талев, како и проекција на филмот „Берлин проект (2011)“ од Иво Трајков.


Фестивалот на уметностите „300 Работи, Триста“ се организира по шести пат, на него учествувале артисти од Балканот, Индија, Турција, Кина, Сад, Ирска, Франција, Чешка и други.

Share.