35 проценти повисоки плати за судиите и обвинителите?

0
636

Пратениците денес ќе расправаат по предлог- законите за изменување и дополнување на Законот за Академијата за судии и јавни обивнители, Законот за платите на судиите и Законот за платите ја јавните обвинители.

Расправата ќе биде по скратена постапка.  Инаку, станува збор за измени со која владата донесе одлука да им ги покачи платите на судиите и обвинителите за 35%.