41,48 проценти е одзивот во Битола до 13 часот

0
1432

Според податоците на ДИК во Битола до 13 часот на гласање излегле 41,48 проценти од електоратот.

Општина Запишани избирачи Број на ИМ Процесирани ИМ Вкупно гласале Излезност
Битола 80.259 159 159 33.261 41,48%
Вевчани 2.045 3 3 860 42,09%
Дебар 8.772 15 15 1.749 19,97%
Дебарца 4.493 28 28 1.547 34,46%
Демир Хисар 7.274 41 41 2.762 37,99%
Долнени 11.274 40 40 3.004 26,66%
Кичево 29.819 80 80 9.450 31,73%
Кривогаштани 91 1 1 72 79,12%
Крушево 7.857 23 23 3.552 45,24%
Охрид 51.853 89 89 18.285 35,30%
Пласница 4.743 9 9 792 16,71%
Ресен 16.568 50 50 5.408 32,65%
Струга 59.029 101 101 15.622 26,49%
Центар Жупа 6.356 16 16 1.001 15,76%