424 килограми марихуана запленета во Албанија

0
318

Албанската полиција заплени 424 килограми марихуана во селото Кичинар, општина Мирдит.

Во акцијата е уапсено едно лице, во чија куќа е откриена дрогата, додека по две други лица, кои успеле да и избегаат на полицијата се трага. Акцијата е финализирана по повеќенеделна истрага.

Трите лица биле затекнали при амбалажирање на дрогата во пластични вреќи, која требало да заврши на грчкиот нарко пазар.

Освен дрогата запленети се и електронска вага, најлонски вреќи, биометриски пасош на лицата кои требало да ја префрлат дрогата, документи за возилото како и друг доказен материјал.