5.000 луѓе ги поздравија легендите, Пелистер ги совлада репрезентативците 

0
4808

Во ревија која попладнево во Битола беше повеќе од ракомет, ветераните на Пелистер ги победија ветераните на македонската репрезентација со 25-22 (8-3, 3-6, 4-5, 9-6).

Натпреварот се играше пред повеќе од 5.000 луѓе и четири пати по десет минути.

Пелистер: Стефановски, А. Атанасовски, Петковски, Димитровски 4, Поповски 5, И. Николовски 1, Босеовски 1, Алушовски 2, Зарков 4, К. Атанасовски 1, Јанкуловски, Мојсоски 3, Новокмет 4

Македонија: Димовски, Давковски, Кузмановски 2, Петревски, Бисинов, Илиоски 2, Ѓорѓиески 2, Манасков 9, Масларков 4, Ташкоски 2, Т. Николовски 1, Сукара 1, Кузманов 1.

Судии: Василев и Петровски (Битола) Делегат: Гоце Гроздановски (Битола)