5-ти Ноември краен рок за пријавување на млекото

0
338

До 5 Ноември е рокот кога сите земјоделци, сточари имаат можност да го пријават млекото од третата фаза, односно произведеното и предадено млеко во периодот од мај до септември. Земјоделците мора да го испочитуваат овој рок, затоа што пријавувањето во ресорното министерство ќе се извршува електронски, така што после овој термин нема да биде можно да се пријавува .На подрачјето на општините Битола, Новаци и Могила министерството очекува да бидат опслужени 1200 земјодлеци.