50 минијатури на Јадранка Главинче

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

50 минијатури, ликовни дела поставени во битолската магаза. Јадранка Главинче е авторот на сите овие дела и како што вели инспирирана од Битола, градот кој најмногу го сака ги насликала овие минијатури во еден здив.
Поголем предизвик се поголемите платна каде послободно се изразува како уметник, посочува Главинче.

На изложбата присуствуваа уметници како од Битола така и од повеќе градови од Македонија.

 

Share.