51 пратеник за ВМРО ДПМНЕ, 49 за СДСМ

0
1062

ДИК ги објави резултатите за освоените мандати во Собранието на Македонија.

ВМРО-ДПМНЕ  51 пратеник,  СДСМ  49 пратеници,  ДУИ 10 пратеници,  БЕСА 5 пратеници,  Алијанса за Албанците 3 пратеници и ДПА 2 пратеника.