56 годишниот Душан Димовски го фати крстот во Могила

0
1152

Во општина Могила за прв пат Водици беше организиран во новоуредениот простор на речното корито на реката Шемница. Во фаќањето на Светиот крст учествуваа 17 жители од општината, а годинава најмногу среќа имаше највозрасниот, 56-годишниот Душан Димовски кој и пред  седум години го фатил Светиот крст на Водици.

12507509_516282805223035_1680474651693677321_n