60,36 проценти излезноста во Македонија до 17 часот

0
757

Високи 60,36 проценти е излезноста на денешните избори за гласањето до 17 часот, објави Државната изборна комисија.

Вкупен број на избирачи запишани во Избирачкиот список 1.784.416
Вкупен број на избирачки места (без ЗРД) 3.524
Број на избирачки места од кои пристигнале податоци 3.447
Запишани избирачи во ИМ од кои пристигнале податоци 1.752.500
Број на избирачи кои гласале во ИМ од кои пристигнале податоци 1.057.863
Процент на избирачи кои гласале во ИМ од кои пристигнале податоци 60,36%