60 загинати во напади на жени бомбаши во Нигерија

0
318

Повеќе од 60 луѓе загинале во двоен самоубиствен напад извршен од жени врз камп за раселени лица на североисток во Нигерија.

Нападот се случил во вторникот во градот Диква, оддалечен околу 80 км. од Мајдугури, главен град на државата Борно, но поради прекин на телефонските врски за нападот не се дознало порано, јавуваат западни медиуми.

Во нападот ранети се 78 луѓе. Во кампот се сместени околу 50.000 луѓе кои побегнале од насилства на џихадистите од Боко харам.