7-ма традиционална изложба на Сашо Ристевски

0
252

Сашо Ристевски преку својот објектив успева да не воведе во светот што нас не опкружува на начин кој тој го доживува преку својот уметнички сензибилитет. Со силен уметнички израз ни ја доближи целата различна програма на настаните од фестивалските случувања na Бит фест.

Изложбата на фотографии од БИТФЕСТ 2015 ги опфаќа сите настани кои се случија во текот на два месеци за време на БИТОЛСКО КУЛТУРНО ЛЕТО и е 7-ма традиционална по ред.

Сашо Ристевски е фоторепортер на Битолски весник, Нова Македонија а покрај самостојните изложби учествувал и на групни изложби во земјата и во странство.