70 илјади мигранти се движат кон земјите на ЕУ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Речиси 70 илјади мигранти се наоѓаат во Грција и се движат кон земјите на ЕУ, изјави министерот за безбедност на Босна и Херцеговина, Драган Мектиќ, нагласувајќи дека тоа предизвикува загриженост за земјата, бидејќи според него постои можност голем број од мигрантите на патот кон ЕУ да ја одберат балканската рута.

Мектиќ вели дека загриженост претставува дневниот прилив на мигранти од Турција и Грција, кој како што вели е близу 300 лица дневно, но и можноста за тргување на мигрантите.

 

Share.