70 години прослави интерното одделение на клиничката болница

0
2635

Уште еден голем јубилеј на лекарите и другиот медицински персонал на клиниката во Битола. По прославата на Службата за анестезија, реанимација и интензивно лекување денеска на свеченост 70 години прослави интерното одделенени.

-Интерното оделение при клиничката болница Трифун Пановски слави денеска еден гоолем љубилеј, 70 години од неговото постоење, вградени се тука многу генерации на доктори, сестри на медицински помошници на медицински соработници така да денеска одбележуваме доста голем љубилеј за интерно одление, изјави д-р Васко Мицевски

14618717_10209499998888421_1814649625_o

На овој настан беше промовирана и монографија

– Инаку денеска сме значаен дел еден костур од клиничката болница, имаме широко развиена мрежаи ги следиме современите барања на пациентите, изјави д-р Васко Мицевски

Историјата ја сместија во монографија со наслов Интернистичка дејност во Битола од прим. др. Димитар Котевски, и промотор др. Милчо Богоев. На денешниот свечен ден беа поделени и благодарници.