77 лица се повредени во експлозија во кафуле во Малага

0
312

77 лица се повредени во експлозија во кафуле во Малага, петмина се во тешка состојба.

77 лица се повредени при експлозија во кафуле во крајбрежниот шпански град Малага, пренесе “Руптли”. Најчеста причина за експлозијата е истекување на гас
Во болниците на Малага има примено повеќе од 70 лица, повредени во експлозијата. Дваесет од нив биле испишани по укажувањето на медицинска помош, а петмина остануваат во тешка состојба.