89 возачи возеле побрзо од дозволеното

На 01.06.2021 на подрачјето на СВР Битола била спроведена засилена контрола во областа на сообраќајот, при што било констатирано дека 89 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената, 23 возачи управувале возило без возачка дозвола, 8 разговарале на мобилен телефон и тројца не користеле сигурносен појас. За  сите неправилности издадени се соодветни поднесоци.

 

Сподели