Адеми на министерски состанок за образование во Валона

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска и утре во Валона, Република Албанија, ќе присуствува на четвртиот министерски состанок „Платформа на западниот Балкан за образование и обука”.

Во рамките на овој состанок, денеска министерот Адеми и неговата албанска колешка Линдита Никола ќе потпишат Спогодба за соработка во полето на образованието меѓу двете земји.
Министерот за образование и наука во Валона ќе оствари и неколку билатерални средби
Share.