Адеми во Битола

0
776

OLIVERA ADEMI 18TI

Министерот за образование на наука на РМ, Абдулаким Адеми денеска дојде во битолското муфтивство да им го честита на сите припрадници на исламската вероисповед празникот Рамазан Бајрам искаткнувајќи дека Битола е град на мултиетничност во кој живеат луже од различна вероисповед и дека Битола отсекогаш била град која покажувала толеранција и соживот.

ADEMI 2  18TIADEMI 18TI