Агенцијата за земјоделие со отворени денови

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

IGOR 11TI

Агенцијата за развој на земјоделието денеска се обрати до земјолдеците најавувајќи им едномесечни отворени денови од 13 август до 13 септември.

Игор Златков од Агенцијата истакна дека земјоделците ќе бидат запознаени до ИПАРД1 програмата и одредени мерки за набавка на земјоделска механизација.

ZMEJODELIE 11 TI   1

Националната програма започна од 1 јуни а ќе трае до 31 август и во неа може да аплицираат заинтересираните земјоделски стопанства кои се занимаваат со житни индустриски и фуражни култури.

Златков додаде дека и за ИПАРД 2 ќе ги информираат земјоделците како и за мерката 112 Млад земјоделец од Националната програма на Владата.

ZEMJODELEI 11TI 2

Според Агенцијата интересот бил енормно зголемен во однос на минатата година.Во 2014 за малд земјоделец аплицирале 30 земјделци наспроти 132 апликанти годинава.

Share.