Ахмети организира средба со лидерите на албанските парламентарни партии – Беса бојкотира

0
570

Повторно безуспешен обид на лидерот на ДУИ Али Ахемти да ги седне на иста маса лидерите на парламнентарните партии на Албанците.

Претседателот на ДУИ  денеска ги покани лидерите на албанските парламентарни партии на заедничка работна средба за да се разгледа имплементацијата на програмските определби. средбата, како што соопшти ДУИ, ќе се одржи во Скопје во хотелот „Александар Палас“.

Беса повторно ја бојкотира средбата , Билал Касами и денеска нема да се појави на состанокот. Од Беса поканата ја оценија како лицемерна и без суштинска тежина.

Додаваат дека доколку ДУИ навистина се интересира за проблемите на Албанците наместо средби за сликање по хотели, треба да одржи состанок во Собранието кое што е место за дебата за овие проблеми.