Актерот Орландо Блум ги посети бегалците во Македонија

0
2018
British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Orlando Bloom (L) speaks with a Syrian refugee from Damascus Tarek Merry during his visit at the refugee registration camp near Gevgelija on September 28, 2015. AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Познатиот англиски актер, Орландо Блум денеска неочеувано дојде во Гевгелија и ги посети мигрантите и бегалците во прифатниот камп.

British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Orlando Bloom (R) smiles as he speaks with a Syrian refugee from Damascus Tarek Merry during his visit at the refugee registration camp near Gevgelija on September 28, 2015. AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Orlando Bloom (C) speaks with a Syrian refugee from Damascus Tarek Merry (R) during his visit at the refugee registration camp near Gevgelija on September 28, 2015. AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Актерот утрово пристигна во Македонија како дел од мисијата на Уницеф. Бегалците му ја раскажуваа нивната судбина и проблемите со кои се соочуваат,а Блум особено се интересираше за животните приказни на децата бегалци.

 

Облечен во лежерна облека со маичка на Уницеф, актерот ги разведри бегалците во прифатниот камп, кои чекаа ред за да се фотографираат со него.

Инаку, Орландо Блум е е амбасадор на добрата волја на Уницеф од октомври 2009 година и често ги посетува критични места низ целиот свет. Тој е и првиот светски актер што дошол на посета кај бегалците во Македонија.