Алтхаузер:Договорот од Пржино постои, јас нема да шпекулирам

0
864

Денеска на новинарско прашање, дали челнството на Македонија ќе биде оспорено, амбасадорот на Гермнаија во РМ, д-р Кристине Алтхаузер рече дека нема да шпекулира по ова прашање и дека договорот во Пржино постои за кој се надева дека ќе се прифати а со тоа Македонија ќе си го одреди својот пат кон напред за влез во ЕУ