Амбасадорот на Германија кај Талески

0
540

Задоволни биле од раководствотот на „Кромберг и Шуберт“ од условите кои тука ги добиле.Ова денеска, на градоначалникот на Талески и на битолската јавност го пренесе амбасадорот на Германија во земјава.

ambasadorka

д-р Кристине Алтхаузер амбасадор на Германија во РМ вели дека при посетата раководтсвото искажало задоволство од овдешното работење и условите кои ги добивале.Генерално за тоа била денешната посета на Битола која не е прва дополни дека Кромбегр и Шуберт се германска компанија која подолго време постои на пазарот со свои 30 филијали од кои една е во Битола.

Талески пред неколку дена информираше за вработувања во оваа фабрика.

taleski ambasadorka

д-р Владимир Талески градоначалник на Битола вели дека тогаш рекол дека се 2400 вработувања со тенденција до Нова Година да се вработат дополнително луѓе но амбасадорката го корегирала и му кажала дека во моментов таму работат 2600 луѓе.

Соработката со Германија се продлабочува и на културно поле преку Канцеларија за младинско културна соработка.

На ова Талески вели дека тоа е голема можност за наше повторно отварање кон светот.

 

Амбасадорката била информирана и за новите инвестиции во Индустриската зона Жабени.