Андреј меѓу соучениците за медиумската писменост

0
6323

Продолжуваме со серијалот од емисијата „Објави ме“ посветен на медиумската писменост.

Во оваа емисија граѓанинот-репортер Андреј Антуновиќ на темата со лажните вести, дали младите дозволуваат да бидат изманипулирани и од каде се информираат, разговараше со своите соученици во гимназијата Јосип Броз Тито во Битола.

Освен со учениците, за важни теми за младите во ерата на наплив од секакви информации на интернет и по медиумите, разговараше и со неговата професорка Соња Живковиќ-Ѓоргиевска.