Ана Јанкуловска е победник на Трката на штикли

0
455

Дваесетгодишната битолчанка Анета Јанкуловска е победник на годинешната Трка на штикли на Широк сокак во Битола, што вечерва се одржа по четврти пат.

Годинава  манифестацијата  имаше интернационален карактер, а учествуваа 14  девојки, 11 од Македонија и 3 од Турција.

Организатор е Младинскиот културен центар од Битола.