Армијата е добро организирана за справување со мигрантите

0
333

Министерот за одбрана Зоран Јолевски, началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски и Командантот на ЗОК на АРМ бригаден генерал Васко Ѓурчиновски денеска ги посетија припадниците на АРМ кои се ангажирани за асистенција на Граничната полиција на јужната граница на Република Македонија со Република Грција.

– Главна цел ни е да дадеме помош на државните институции, односно на граничната полиција на МВР во поглед на справување со овој голем наплив на мигранти. Армијата помага во канализирање на мигрантите да влегуваат низ еден дел во Македонија каде што имаме Центар за регистрирање каде што се земаат податоци на лицата кои влегуваат во Македонија и потоа организирано се транспортираат на нашата северна граница, истакна Јолевски.