Артилериска граната на железничката линија во Битола

0
270

На 03.11.2015 година околу 08,50 часот во СВР-Битола С.Г. пријавил дека при изведување на градежни работи на железничка пруга пронашол една артилериска граната кал.75мм. Истата е подигната од ДСЗ-Битола за понатамошна постапка.