Аселборн: ЕУ треба да најде волја да продолжи проширувањето на европското семејство

0
212

Покрај проблемите на Европа, Унијата треба да најде волја и сили да продолжи со проширувањето на европското семејство со балканските држави – порача министерот за надворешни работи на Луксембур, Жан Аселборн кој престојува во работна посета на Македонија.

Тој ќе се сретне со министерот за надворешни работи Никола Димитров на која се  разменија мислења за досегашното ниво на меѓусебните односи со посебен акцент  за македонските аспирации за членство во ЕУ и НАТО, како и за улогата и поддршката на Луксембург во остварувањето на оваа стратешка цел.