Мими Марковски

Меѓународен вебинар „Допир на уметноста“

Заради пандемијата се случи и првиот меѓународен вебинар “Допир на уметноста”- вклучување на слабовидите и слепите лица во музеите.  Предизвика голем интерес, а тоа го потврдува бројот на 80 пријавени учесници. Раководителот на проектот, Д-р Ирена Ружин, вели дека големо е задоволството што имале огромен број на заинтересирани колеги, претставници на aсоцијациите на лица со ПОВЕЌЕ…

Три македонски бендови номинирани за „ХЕМИ“ музичките награди

Меѓународното жири на HEMI (Центар за размена на музички иновации), составено од организатори на фестивали, промотори и продуценти, менаџери на музички експорт бироа и музички новинари, од вкупно 285 исклучителни европски таленти од Централна и Југоисточна Европа, избра 27, меѓу кои се наоѓаат едни од најквалитетните музички изведувачи од домашната сцена: FUNK SHUI, PLUTO’S DOUBTS ПОВЕЌЕ…

Над 16.000.000 денари за 7-ка на Лото

Во минатото лото коло не беше извлечена седумката, со што лото премијата за седум погодоци порасна над 16.000.000 денари. Извлечени беа две шестки, со вредност од над 120.000 денари, а кои броеви беа извлечени погледнете од извештајот во продолжение.