Авганистанец со секира удирал патници во воз

0
513

Неколкумина луѓе биле сериозно повредени во напад на едно лице во воз во јужна Германија пред полицијата да го застрела и убие. Полицијата соопшти дека станува збор за 17 годишен авганистанец кој со секира ги нападнал патниците на еден регионален воз во Баварија. Се уште се испитуваат мотивите за нападот. Момчето пристигнало во Германија со неговите родители и било сместено во еден бегалски дом.