Бараат оставки а не сакаат да излезат на избори

0
1274

-Скоро две години сме заложници на вештачки креирана политичка криза на опозицијата, која што бара избори а не сака да излезе на избори. Таков случај во светски рамки нема. Бараат оставка од претседателот, тоа значи избори, бараат оставка од градоначалникот тоа значи избори . Како да се бара оставки а да се нема избори?Единствено решение на оваа вештачки креирана криза се изборите на 5 ти јуни, каде што секогаш мандатот на сите функционери го даваат граѓаните и ниту еден друг. Единствено граѓаните се тие кои што одредуваат кој сака да ги води во нивното живеење. Во изминатиот период се создаваше фама како избирачкиот список не бил прочистен , па фантомски гласачи итн . Тоа е барање изговори да не се излезе на избори , а единствена причина е нискиот рејтинг кој го има опозоцијата, изјави Силвана Ангелеска претседател на Совет