Бебињата ќе се вакцинираат со поливалентни вакцини

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Бебињата од два и петмесечна возраст со едно боцкање ќе ги добиваат вакцините за дифтерија, тетанус, голема кашлица, детска парализа, жолтица од тип Б и хемофилус инфлуенца.

Сите деца кои веќе се вакцинирани или се на средина од имунизацијата, следните дози ревакцинации ќе ги добијат само со едно боцкање.

Share.