Берач на боровинки каснат од змија отровница на Пелистер

0
2715

Фото: илустрација

Вчера кај местото викано Козји камен на Пелистер на страната кон селото Маловишта, берач на боровинки бил каснат од земји отровница, најверојатно шарка.

Екипа на брзата помош интервенирала кај каснатиот и според информациите од НП Пелистер тој е во добра состојба.

Повеќе за ова во Актуел на Тера 16:55 и 21:55.