БЕСА нема да гласа за новата влада

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Беса нема да гласа за новата влада предложена од мандатарот Зоран Заев, поради, како што велат од партијата, составот на владиниот кабинет.
„Движењето Беса нема да гласа за новата влада, бидејќи гледајќи го составот кој е предложен, тој не гарантира дека ќе бидат спроведени реформи“, рече лидерот на Беса Биљал Касами на денешната прес-конференција.

Тој потврди дека највисокото раководство на Движењето Беса донело одлука да не бидат дел од владата на мандатарот Зоран Заев, бидејќи лидерот на СДСМ не бил подготвен да ги прифати нивните принципи.
Сепак, тој најави дека пратениците на Беса ќе ја поддржат секоја иницијатива која ќе води во насока на реформи и сите закони кои ги тангираат правата на Албанците.

Share.