Безбедноста во Македонија со бегалската криза не е загарантирана

0
479

Македонија има целосно право да постави ограда на границата со Грција како механизам да се справи со бегалците доколку тоа го применат и останатите земји од Европа и регионот, велат од ЦУК.

Директорката на главниот штаб на републичкиот центар за управување со кризи Сузана Салиу вели дека иако тоа е нехумано, Македонија ќе нема друг избор.
Вели, безбедноста во ниедна од земјите од регионот и Европа, вклучително и Македонија не е гарантирана по случувањата во Париз.