Битола го слави денот на ослободувањето

0
1151

Битола денеска одбележува 73 години од ослободувањето. Во кабинетот на градоначалникот средба на Петровска со делегација на боречката органиација, а потоа и полаѓање свежо цвеќе и поклонување пред споменикот на двата Илиндена и пред споменикот на Стив Наумов.

Се поклонија градоначалничката на општина Битола Наташа Петровска, делегација на боречката организација, советници, претставници на полиитички партии.

Свежо цвеќе положија и на споменикот на Партизанските гробишта во Битола.