Битола и Пелагонија денеска

0
1136

Претпладнево во Битола имаме сончево време со повремена облачност, но не и во Пелагониската котлина барем според оваа фотографија. Пред еден час и ваква состојба можеше да се залежи. Овие фотографија се направени од населбата Баир кон тамошниот рид.