Битола на точак на фестивалот Манаки

0
1292

Битола на точак-критичната маса која секој последен четврток во месецот вози низ Битола, вчера беа дел од фестивалот на филмската камера Браќа Манаки.

12047622_10153210496223106_2120421557_n

Тргнувајќи од Магнолија, преку Булеварот први мај, Васко Карангелевски и другите сообраќајници, пристигнаа пред Центарот за култура во Битола каде се одржува 36 Манаки.

12030914_10153210495913106_480719644_n

Тие беа гости во емисијата „ Телевизијата го сака филмот“ на Тера телевизија посветена на овогодинешниот фестивал.

12047465_10153210496293106_243226211_n

 

А потоа, продолжија на проекцијата на филмот „ На точак“ снимен во Скопје, а што е дело на студенти од Факултет за драмски уметности во Скопје.