Битола примена во УНЕСКО како филмски град

0
539

-Битола заедно со уште два града, Рим од Италија и Сантос од Бразил, е примена во УНЕСКО како филмски град. Значи, тоа го бркавме, го лобиравме, подготвуваме документи, со сите наши актиовности. Мислам дека ова е многу значајно нешто, затоа што се она што значи Битола во историјата на назат, денеска  и што ќе значи во иднина, е важно да бидеме дел од УНЕСКО“  рече д-р Владимир Талески, градоначалник на Битола.