Битола центар на меѓународната фотографија

0
662

Под наслов Фото фест, во Битола се одржа изложба на уметнички фотографии, во организација на Фото кино клубот Битола.
Изложбата беше од меѓународен карактер, а на која пристигнаа над 500-тини фотографии, од различни земји во светот.
За најдобрите следуваше награда, а помеѓу нив и 5 битолчани.
Од Фото кинл клубот информираа дека планираат оваа манифестација да прерасне во фестивал.
Во меѓувреме работат на нови проекти, кои ја презентираат уметничката фотографија.