Битолчанец и двајца охриѓани се искачија на Монт Блан

0
8398

Битолчанецот Влатко Крбалески и двајцата охриѓани Мишко Танески и др. Коста Ѓеоргиевски успешно го искачија врвот Монт Блан на Алпите со висина од 4810м.н.в на 24.07.2016 во прекрасни услови и со добро време.