Битолчанецот Чурино освои две бронзи во Хрватска

0
1307

Ристо Димитров – Чурино се враќа со два бронзени медали од Меѓународниот турнир „Белишче самбо опен“ во Хрватскат. Тој освои брознени медали и во спорт самбо и во комбат во категоријата  до 68 килограми.

12287010_1003181689727433_1909936288_o

Тој се враќа со две бронзи од Хрватска, а македонската самбо репрезентација, со четири.

12246813_1003187559726846_8138029462857737016_n

Исто така бронзени медали освоија и Џемо Идризи – 82 кг и Семир Авдиќ – 100 кг.

12281685_1003182086394060_1376391492_o

На овој турнир во Хрватска учествуваа натпреварувачи од Хрватска, Македонија, Германија, Србија,  Босна и Херцеговина и други земји.

12279658_1003181779727424_1934080591_o