Битолчани на протестот во Скопје

0
668

Знам дека Битола се наоѓа во Македонија во предизборието, кога партиите прават безброј митинзи во градот. Инаку никаде ги нема, вели Иван Чулаковски од битолското здружение „За нас се работи“.

-Немаше да бидам тука ако не доаѓав од градот кој трпи последици од РЕК Битола. Немаше да бидам тука доколку бев на местото на младите кои не гледаат некаде одозгора. Немаше да бидам тука ако бев на местото на татковците чии деца се справуваат со карцином на ненавршени седум години, вели Чулаковски.

1503427_1675251909418461_1126534874691154227_n

10394483_1675251899418462_402187146597489652_n

16607_1675251859418466_2383372939572734618_n

1917567_1675251839418468_6347665354137546002_n

6028_1675251849418467_4300358751476198285_n

10877_1675251602751825_8831273819899137658_n

1656289_1675251449418507_5263115012519863467_n

947260_1675251432751842_459387391307639622_n

1604425_1675251379418514_7744654319025771625_n

7788_1675251352751850_5310373610521476797_n