Битолчанката Мартина Николовска дел од велосипедската авантура Виа Адриатика

0
7977

По 11 дневна велосипедска авантура, успешно беше извозена приморската тура ViaAdriatica , која започна од Љубљана а заврши во Охрид.

Дел од истата беа  Мартина Николовска, Војислав Гушевски, Горан Величковиќ и Благоја Пецевски кои извозија  1337 километри.

До Дубровник беа придружувани од Гоце Глигуровски, а од Херцег Нови им се придружи Игор Јанковски кој ја возеше турата со нив до крај.

Повеќе од разговорот со Мартина во видеото во продолжение.